Kazuo Igarashi 7.dan Shihan

Kazuo Igarashi on syntynyt vuonna 1946. Hän on suorittanut loppututkinnon Meijin yliopistossa pääaineenaan talous. Opiskelujen jälkeen hän oli kolme vuotta työelämässä, kunnes työtahdista stressaantuneena irtisanoutui. Tämän jälkeen hän siirtyi Yasuo Kobayashin dojolle uchi-deshiksi ja vähitellen hänestä tuli aikidon ammattilaisopettaja.
Kazuo Igarashi on naimisissa ja hänellä on kolme lasta.
Igarashi-sensein budoura alkoi lukiossa, jossa hän harjoitteli kolme vuotta judoa. Koulun jälkeen hän ei löytänyt sopivaa judoseuraa, joten judon harjoittelu jäi, vaikka laji viehättikin.
Sittemmin hän näki budonäytöksen, jossa esiteltiin eri lajeja, mm. aikidoa. Igarashi kiinnostui näkemästään ja alkoi harjoitella aikidoa vuonna 1964. Seura oli Meijin yliopiston aikidokerho ja opettaja Yasuo Kobayashi. Opiskelun aikana Igarashi-sensei harjoitteli viitisen vuotta Muso Shinden ryu iaidoa ja Shindo Muso ryu jodoa.
Yliopiston jälkeen työskennellessään Igarashi-senseillä ei ollut mahdollista harjoittella paljoakaan. Irtisanouduttuaan työstä hän siirtyi Kobayashi-sensein hiljan perustetulle dojolle uchi-deshiksi. Alunperin Igarashi-senseillä ei ollut tarkoitusta ryhtyä aikidon ammattilaiseksi, mutta tuolloin budolajien suosio oli suuressa kasvussa ja Kobayashi-sensei avasi uusia dojoja, joilla Igarashi kävi opettamassa.

igarashi2 250px
Igarashi-sensei opettaa aikidoa oman dojonsa lisäksi vuosittain Skandinaviassa, Brasiliassa, Kanadassa, Yhdysvalloissa, Taiwanissa ja Australiassa. Suomessa hän kävi ensimmäisen kerran vuonna 1978, jolloin hän oli arvoltaan 4. dan. Nykyään Igarashin vyöarvo on 7. dan. Igarashi harjoittelee tai opettaa aikidoa lähes päivittäin. Erityisen lähellä Igarashi-senseitä on lasten opettaminen. Aikidostaan hän pyrkii kehittämään mahdollisimman pehmeää, hieman samalla tavoin kuin Kobayashi- ja Sugawara-senseit.

Lähde: Suomen Aikidoliitto ry

Ei kommentteja: